Geld

R

Geld (toelichting)

Duurzaam Nunspeet is een project wat over meerdere jaren loopt voor het realiseren van maatregelen op gebied van duurzaamheid en energietransitie. 
Voor de specifieke uitkering Energiearmoede is in 2023 een aanvullende bijdrage ontvangen van € 180.214,-,. Voorgesteld wordt om zowel de baten als lasten voor het onderdeel Duurzaam Nunspeet incidenteel met dit bedrag te verhogen.
Voor de specifieke uitkering capaciteit decentrale overheden (CDOKE) is voor de periode tot en met  2027 in totaal 1,5 miljoen beschikbaar, voorgesteld wordt om in de begroting 2024 - 2027 € 300.000 per jaar als baten en lasten op te nemen.
Voor specifieke uitkering lokale aanpak isolatie (Spuk Lai) ssa is een bedrag van € 569.400,-  beschikbaar gesteld. Met deze gelden kan een eerste stap gemaakt worden om bewoners te stimuleren hun woningen te isoleren, om zo een eerste stap te zetten richting een aardgasvrije toekomst, zoals omschreven in de transitie visie warmte. Voorgesteld wordt om zowel de baten als lasten voor het onderdeel Duurzaam Nunspeet incidenteel met dit bedrag te verhogen.

Voor Milieu Algemeen en Bouwstoffenbesluit geldt dat vanwege vertraagde invoering Omgevingswet deze gelden nodig zijn in 2024 en later.