Meer
Publicatiedatum: 10-01-2017

Inhoud

Terug

Toolkit Informatie voorziening

Toolkit Informatie voorziening
Portefeuillehouder
L. Maas, van der
Maas Leen, van de

In het Civision gegevensmagazijn staan centraal de (Authentieke) gegevens die er binnen de gemeente Nunspeet bekend zijn en gebruikt worden. Om selecties van deze gegevens te maken is er de Toolkit informatie voorziening gemaakt. Hiermee kunnen de gegevens uit de makelaar samen met gegevens vanuit andere bestanden worden vergeleken en standaard rapportages worden opgesteld.

Na het eenmalig maken van deze selectie kan deze direct ter beschikking worden gesteld aan de eindgebruiker binnen onze organisatie, zodat deze elk moment de selectie nog een keer kan maken met de op dat moment actuele gegevens.

  • Maken gepersonifieerde selecties
  • Beschikbaar krijgen van kadastrale gegevens in Makelaar en dus beschikbaar voor selecties.

Momenteel worden er binnen de organisatie nog regelmatig Excel lijsten bijgehouden met eigen gegevensbestanden. Het actueel houden hiervan moet handmatig gebeuren. Het gaat dan vaak om persoonsgegevens en gegevens van bedrijven. Deze gegevens moet uit de basisregistraties (BRP en NHR) worden opgehaald bij gebruik. In de praktijk gebeurt dit niet altijd en bestaat de kans dat er met verouderde gegevens wordt gewerkt.

Als er in het Excel bestand alleen de unieke gegevens worden vastgelegd kan dit met de Toolkit woorden aangevuld met de actuele (authentieke) gegevens waardoor altijd de meest actuele gegevens wordt gebruikt. Hierdoor wordt het bijhouden efficiënter en de gebruikte gegevens betrouwbaarder.