Portefeuillehouder
J. Groothuis

Geld

G

Geld (toelichting)

Aan de lopende grondexploitaties wordt rente toegerekend. De rentebaat/last wordt niet begroot in de 'gewone' exploitatie. Dit geeft totaal een negatief rente effect van € 19.000,- bij dit taakveld doordat aan de grondexploitatie Molenbeek rentebaat wordt toegerekenend omdat deze exploitatie een positief balanssaldo heeft.

Daarnaast zijn ten aanzien van de grondexploitaties de niet begrote winstnemingen (totaal 1,8 miljoen euro)  en de vrijval (€ 282.750,-) van de voorziening grondexploitatie conform het Meerjarenperspectief Grondexploitaties (MPG) 2024 verantwoord op dit taakveld. Dit heeft geen invloed op het jaarrekeningresultaat aangezien hiervoor toevoegingen aan de reserve grondexploitatie bij programma 9 hebben plaatsgevonden. 

Bij dit taakveld is de toerekening van loonkosten (eigen personeel) van € 650.000,-  aan de grondexploitaties begroot. Werkelijk zijn, volgens BBV-voorschriften,  op dit taakveld de loonkosten grondexploitaties woningbouw verantwoord van € 184.000,-. De werkelijk loonkosten grondexploitaties bedrijventerreinen van € 129.000,- zijn conform de voorschriften verantwoord op taakveld 8.2. Per saldo is er een negatief effect ten opzichte van de begroting van € 337.000,-.