Portefeuillehouder
drs. M. van de Bunte

Geld

R

Geld (toelichting)

Onderzoek werklocaties
In het raadsakkoord is onderzoek naar nieuwe werklocaties (als vervolg op bedrijventerrein De Kolk) opgenomen. Hiervoor is in het kader van een aanvraag nieuw beleid een bedrag van € 10.000,- beschikbaar gesteld in 2023. In verband met de besluitvorming rondom de woningbouwplannenop bedrijventerrein Feithenhof en de hieruit voortvloeiende vervangingsvraag in relatie tot het nieuw op te stellen Regionaal Plan Werklocaties Kop van de Veluwe is besloten dit onderzoek door te schuiven naar het vierde kwartaal 2024.

Gelderse aanpak vitale binnensteden en dorpskernen
Dit betreft de uitvoering van de tweede fase Steengoed Benutten waarbij het gaat om de inzet van een externe centrummanager in de periode 2023/2024. Het betreft een opdracht van 1 juni 2023 t/m 1 juni 2024. De dekking vindt deels plaats uit de ontvangen provinciale subsidie. De raad heeft in februari 2024 besloten het restant van € 9.250,- over te hevelen naar 2024.

Lokale economische agenda
In het raadsakkoord is opgenomen dat er een lokale visie economie wordt opgesteld. Hiervoor is externe ondersteuning benodigd i.v.m. expertise en capaciteit.
De externe ondersteuning wordt ingezet voor:
•    Participatietraject
•    Analyse lokale economische situatie
•    Ondersteuning bij opstellen startnotitie en visie (economische agenda).

Dit traject is gestart in 2023 met het opstellen van een startnotitie. Deze startnotitie is in december 2023 vastgesteld in het college en is daarna behandeld in de raadsvergadering van januari 2024. 
In de vergadering van februari 2024  heeft de raad besloten het resterende bedrag van € 25.000,- over te hevelen naar 2024. Dit bedrag wordt in 2024 ingezet voor externe ondersteuning bij de economische agenda.